magyar english italiano

A Rákóczi úton végestelen végig- Látogatás a Szent Rókus Kápolnában

A Rákóczi úton végestelen végig- Látogatás a Szent Rókus Kápolnában

Hol élt Pest utolsó remetéje? Hol tártak fel egy ókeresztény cella trichorát? Mi állt egykor a Corvin Áruház helyén? Hol rejtőzködik Budapest titkos temploma? Tudjátok, hogy hol állították fel Budapest első közlekedésszabályozó készülékét? Melyik Blaha Lujza téri épület kupolájáról tűnt el a Merkúr szobor? Hol nyílt meg Közép-Európa első éjjel-nappali közértje? Miért figyeli Igazságos Mátyás a Rákóczi úti járókelőket?

Nincs még egy olyan útja Budapestnek, ahol ilyen építészeti sokféleség jellemző! Ez persze a történelem viharai által hányattatott történetét is jelzi a főváros egyik legforgalmasabb útjának.

A Rákóczi úton igazi építészeti stíluskavalkádba csöppenünk! Egy kis barokk itt, egy kis Alhambra ott, eklektika, neobarokk, néhol kortársait megelőző modern, majd modern, mindegyik már önmagában igazi gyöngyszem! A görög istenek, emberfejes oszlopfők és Lotz-freskók fáradhatatlanul vigyázzák a forgalmat, sokan tanújaként a lóvasutat felváltó villamosok megjelenésének, Rákóczi hamvai hazahozatalának, a második világháborús és 56-os harcoknak, a Nemzeti Színház lebontásának. A program végén látogatást teszünk a Szent Rókus Kápolnában, melyet Pest városa építtetett Szent Rókus és Szent Rozália tiszteletére 1717-ben. Sétánkon megismerjük majd a Szent Rókus kápolna és a Kórház építésének történetét, és megtekinthetjük majd az altemplomot is.

Legújabb barangolásunkon is megannyi izgalmas történettel várunk!

Időpont: 2019.10.06., 9:00

Találkozó: Astoria Hotel bejárata előtt, Budapest, Kossuth Lajos u. 19, 1053

Részvételi díj: felnőtteknek 3500Ft, nyugdíjasoknak 3000Ft, diákoknak (18 éves korig) 1500Ft

Jelentkezem

Ha nem találtál neked megfelelő időpontot, kérünk, iratkozz fel várólistánkra!

Feliratkozom a várólistára
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Remekül éreztük magunkat! Egy igazán színes, élettel teli képet festett le nekünk a túravezető, akinek izgalmas történeteinek, és szaftos korabeli pletykáinak segítségével nyerhettünk betekintést a századfordulós Kurtizánok világába. Egy unalmas percünk se volt, még az eső sem szeghette kedvünket!
Csak ajánlani tudom, visszatérő résztvevők leszünk! :) (Mészáros Vivien)

Csak ajánlani tudom, nagyon izgalmas, érdekes és pikánsan fűszerezett utunk volt a mai... Köszönöm a sok érdekes információt és a csodás hangulat festést, mellyel így vissza cseppenhettem egy megelevenedett régi kor hangulatába....(Hunfalvi Éva)

We highly recommend Dora, who was our tour guide in Budapest this May, when we brought 18 of our American friends to Budapest. We were looking for somebody who could take us on a 2- hour walking tour to the castle and tell us about the main highlights of the city’s history. Dora did a great job covering the key sights and told us many entertaining stories that kept our group of young people interested and engaged. At the end of the tour, she even spent an extra 20 minutes with us to show us a few other spots that we did not get a chance to cover. We really wished we had booked more time with her and will book her again when we return for a similar trip in the future! (Laura Jantosikova)

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)