magyar english italiano

Bálok, szerelmek- Látogatás a Budai Vigadóban

Bálok, szerelmek- Látogatás a Budai Vigadóban

"Vízkereszt alkonyán vidám valceráriákat dúdoltak nagyanyáink, és az utolsó öltéseket csinálták tüllön, tarlatánon.”

A háromkirályok napjától húshagyó keddig tartó mámoros farsangi időszakban minden megtörténhetett, új szerelmek szökkentek szárba, fiatal lányok várták, hogy bemutassák őket a főúri társaságban. A fővárosi jelmezestélyeken apródok, dominók, főurak Don Quijote öltözetben, arisztokrata hölgyek Hungáriaként, Botticelli Minervájaként, Theodora császárnőként, parasztasszonyként, vagy mint Madame Récamier illegették-billegették magukat.

Legújabb sétánkon a régi fővárosi álarcosbálok hangulatát idézzük meg nektek, és közben híres báli szerelmek történetét ismerhetitek meg a budai oldalon. Ellátogatunk a Budai Vigadóba is, mely 1900. január 20-án egy nagyszabású farsangi bállal nyitotta meg a kapuit, és melynek fővédnökségét Klotild főhercegasszony vállalta.

Programunkon végigjárjuk a Budai Vigadó elegáns belső tereit, a Poklade, valamint A páva  tündöklő színei című tárlatot és az Andrássy-palota belső udvarát, lépcsőházát, emeleti előterét is megtekintjük.

Időpont: 2019.02.16., 09:30

Találkozó: 1011 Budapest, Bem rakpart 6-7.

Részvételi díj: 3000Ft+635Ft kedvezményes belépőjegy a Budai Vigadóba, nyugdíjasoknak 2600Ft+635Ft kedvezményes belépőjegy, 18 éven aluli diákoknak 1000Ft+635Ft kedvezményes belépőjegy, 10 éven aluli gyerekeknek ingyenes

Jelentkezési határidő: 2019.02.14., ezután már nem fogadunk regisztrációt a sétára, a lemondásokat is legkésőbb 2019.02.14-én estig várjuk, ha valaki ezután mondja le a programot, kérjük, hogy a Hagyományok Házába szóló belépő árát utalja át a honlapunkon található bankszámlaszámra!

Regisztráció: www.greetingsfrombudapest.hu, a Sétáink menüpontban az eseményre kattintva

(A fotó forrása: Az ezredévi ünnepélyek idejéből - Csoportkép Strelisky fölvételei és összeállítása után. Vasárnapi Újság, 1897. január 3., az idézet forrása: Vay Sarolta: Régi magyar társasélet)

Jelentkezem

Ha nem találtál neked megfelelő időpontot, kérünk, iratkozz fel várólistánkra!

Feliratkozom a várólistára
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)