magyar english italiano
Blogbejegyzések

Klotild főhercegné és a karácsonyi jótékonykodás

2018. november 28. / 16:09
Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található két gyönyörű, patinás ikerépület névadója, és építtetője József Károly főherceg felesége volt. Bár a kecses neobarokk épületekkel a Duna-part és a főváros látképén máig maradandóan rajtahagyta a kézjegyét, életéről, férjével együtt folytatott, kiterjedt jótékonysági tevékenységéről mégis keveset hallani.

Erzsébet főhercegnő beszélő babája karácsonyra

2018. november 23. / 13:28

A királyi család karácsonya 1889-ben

A 19. század végén a napilapok rendszeresen tudósítottak arról, hogy a királyi család és a magas arisztokrácia körei hol és miképp ünneplik a szentestét. 1889 decemberében Rudolf trónörökös kis árvája, Erzsébet főhercegnő igazi világszenzációt kapott ajándékba a karácsonyfa alá a híres feltalálótól, Thomas Edisontól.

 

Az Osztrák-Magyar Monarchia kávéházainak lakberendezői

2018. szeptember 10. / 17:54

A Thonet család története igazi monarchiás sajátosság. Ha antik családi fotóalbumokat, századfordulós fotókat nézegetünk, mindenhol rábukkanhatunk a híres tonettszékekre, hintaszékekre, kalaptartókra. A nemes, hullámvonalas bútordarabok titka talán az is volt, hogy a századfordulón beköszöntött a szecesszió kora, majd jött az 1920-as, 1930-as évek art déco-ja és a Bauhaus, melyek ízléséhez jól passzolt a székek kecsessége, organikus felépítése.

Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)