magyar english italiano

Egy páncélkazetta története

2019. február 26. / 14:34

Mivel szeretjük a régiségeket, születésnapomra egy Friedrich Wiese kasszát kaptam ajándékba a páromtól. De vajon mit árul el az utókor számára egy ilyen ládika?

Megfakult báli fotó 1896-ból

2019. február 07. / 11:45

A Vasárnapi Újság megfakult, többször összehajtogatott példányában szereplő báli fotó őrzi az 1896-os millenniumi ünnepségek alkalmából rendezett udvari bálok hangulatát. 

De, hogy kik is voltak az ominózus bál résztvevői, legújabb bejegyzésünkből megtudhatjátok!

Klotild főhercegné és a karácsonyi jótékonykodás

2018. november 28. / 16:09
Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található két gyönyörű, patinás ikerépület névadója, és építtetője József Károly főherceg felesége volt. Bár a kecses neobarokk épületekkel a Duna-part és a főváros látképén máig maradandóan rajtahagyta a kézjegyét, életéről, férjével együtt folytatott, kiterjedt jótékonysági tevékenységéről mégis keveset hallani.
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)