Egy polgári család mindennapjai

Higiéniai forradalom a dualizmus korában

Egy polgári család mindennapjai

Egy polgári család mindennapjai

Higiéniai forradalom a dualizmus korában

Városi sétánkon utánajárunk, hogy milyen technikai vívmányoknak köszönhető a városi polgári középosztály életvezetési  kultúrájának átalakulása a századfordulón. Miközben a városban barangolunk, megtudhatjátok, 

-hogy épület ki a vízvezeték-,és csatornahálózat Budapesten

-hogy változtak a lakásviszonyok a lakosság számának növekedésével

-hogy tanították meg az édesanyák lányaikat a háztartás vezetésére

-hogy miért nem Budapesten vásárolt az élelmes háziasszony, hanem akár egy hétig is utazott vonaton a csirke kosárban a fővárosba, 

-hogy a hűtőszekrény feltalálásáig hogyan tartósították az ételeket

-hogy hova jártak gyógyszertárba, és mivel kenegették fájó tagjaikat a kor polgárai

A Palotanegyedben ellátogatunk egy bérpalotába, ahol megtudhatjátok, hogy élt egy polgári család, megmutatjuk, hogy használták a mosókonyhát az ott lakók, és elmeséljük, milyen volt  a cselédek élete.

A séta végén pedig ellátogatunk a régi Hungária fürdő épületébe.

Találkozó: A Fővám téri vásárcsarnok főbejáratánál, cím: Budapest, Vámház krt. 1-3, 1093

A séta ára: felnőtteknek 2600Ft, nyugdíjasoknak 2200Ft, 14 év alatti gyerekeknek ingyenes.

Gyerekbarát séta

Jelentkezem

Ha nem találtál neked megfelelő időpontot, kérünk, iratkozz fel várólistánkra!

Feliratkozom a várólistára
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)