magyar english italiano

Séta a Budai Vár szoknyáján

Körbesétáltad már valaha is a budai várhegyet?

 

Séta a Budai Vár szoknyáján

„Itt most pihenj meg, ülj a járdaszélre,

A Gránit lépcső itt zuhan a mélybe,

Az ablak előtt, nyári reggel, boldog

Fényben itt lengtek a gesztenyelombok.” (Márai: Harmincöt)

Körbesétáltad már valaha is a budai várhegyet?Mármint alulról!

Legújabb nyári sétánkon erre teszünk kísérletet. Az újonnan megszépült Lánchíd utcából indulunk és Ybl gyönyörű épületegyüttesén a Várkert Bazáron kívül megismerhetitek az utca jellegzetes épületeit, többek között Semmelweis Ignác szülőházát, megtudhatjátok, hol állt egykor a szintén Ybl által tervezett Széchenyi-, Zichy-, Lipthay- palota és az elegáns Fiume Hotel. Felfedjük a Budavári Sikló melletti gyönyörű címer megmaradásának történetét, a Várhegy Alagút legendáját, az alagút építésének folyamatát. Megismerkedünk a Várhegy romantikus lépcsőivel, az utolsó budai pasa sírjával, majd megtudhatjátok, hogy ki korzóztak egykor a Bástya sétányon!

Időpont: 2018.08.25.; 9:00

Találkozó: a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum előtt, 1013 Budapest, Apród utca 1-3.

Részvételi díj: Felnőtteknek 3000 Ft, nyugdíjasoknak 2600 Ft, diákoknak 1500 Ft (18 éves korig), 6 éves kor alatt ingyenes

Jelentkezem

Ha nem találtál neked megfelelő időpontot, kérünk, iratkozz fel várólistánkra!

Feliratkozom a várólistára
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)