magyar english italiano

Séta a mátyásföldi villanegyedben

Séta a mátyásföldi villanegyedben

Mátyásföld mindig különleges helyet foglalt el a szívünkben. Különösen ősszel és tavasszal gyönyörű a platánsorok keretezte, romantikus, századfordulós villákkal tarkított városrész. Sétánkon bejárjuk a helyiek által Ómátyásföldnek hívott nyaraló negyedet. Megtudhatod, hogy a magyar specialitásnak vélt szalámi talán nem is nekünk köszönhető, és hogy került egy olasz család Budapest – szerintünk - legszebb szecessziós villájába. Fény derül arra is, hogy milyen helyet foglalnak el a rákosmenti ősrepülő pilóták a repülés történetében, valamint hogy hol vendégeskedett magyarországi látogatása során Hruscsov. Bekukkantunk egy elbűvölő kis fakazettás mennyezetű, és egy bálok bevételeiből, illetve adakozásokból épült elegáns neogótikus stílusú templomba is. Csatlakozz hozzánk ezen a könnyű, kertvárosi sétán!

Az idegenvezetésre ne felejtsd el magaddal hozni fényképezőgépedet is!

Részvételi díj: 2200Ft/fő, nyugdíjasoknak 1800Ft/fő, 14 év alatti gyerekeknek ingyenes

A séta időtartama: 1,5- 2 óra.

Találkozó: a Mátyásföld, Imre utca HÉV megállóban!

Megközelítés: A 2-es metró Örs vezér téri megállójától a gödöllői, vagy csömöri HÉV-vel, menetidő kb. 20 perc, vagy a 276E- jelzésű autóbusszal, menetidő kb. 35 perc

Jelentkezem

Ha nem találtál neked megfelelő időpontot, kérünk, iratkozz fel várólistánkra!

Feliratkozom a várólistára
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)