magyar english italiano

Szélhámosok, kalandorok, pesti legendák

a II. világháború előtti Budapesten

Szélhámosok, kalandorok, pesti legendák

Budapest hangulatos utcái, évszázados épületei körül számos legenda kering ma is. Mivel ezeket mi is szeretjük, összegyűjtöttük nektek a II. világháború előtt a főváros utcaképéhez, kávéházaihoz tartozó regényes alakokat. A Kincsem gazdája, egy a szárazföldi torpedót feltaláló, mokány huszárkapitány, a magát önként a nemzet funerátorának kinevező tehetségtelen színész, és számos csaló...!

Akkoriban még a szélhámosságnak is volt egyfajta romantikus bája. Századfordulós Budapestünk csak úgy ontotta magából a kalandorok és szélhámosok ma már talán kacagtató történeteit. Igazi életművészek voltak, kiknek élete nem csak a magyar, hanem a nemzetközi bűnügyi történelembe is bevonult, hiszen sokan az Újvilágban kötöttek ki. A történeteket sokszor kiszínezte az utókor, de a városi legendák mögött az igazság is legalább olyan megmosolyogtató. Sétánkon olyan legendás  csalók nyomába eredünk, mint Hamrák János, Horváth Menyhért, Róbert bácsi.

 

Részvételi díj: 3300Ft/fő, nyugdíjasoknak 2900Ft/fő, diákoknak 18 éves korig 1500Ft/fő

Időpont: 

A séta időtartama: kb. 2 óra

Találkozó: 1053 Budapest, Ferenciek tere, a Belvárosi Ferences templom előtt

A sétára egy vonaljegyet hozz magaddal!

Jelentkezem

Ha nem találtál neked megfelelő időpontot, kérünk, iratkozz fel várólistánkra!

Feliratkozom a várólistára
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)