magyar english italiano

Történetek a Budai Várból

Látogatás a nádori kriptában

Történetek a Budai Várból

Történetek a Budai Várból

Látogatás a nádori kriptában

Új sétánkon a Budai Várnegyed történelmének fordulatos epizódjait hozzuk el nektek a XIX. század elejétől a II. világháborúig. A program végére pillanatképet kaphattok majd arról, hogy milyen volt a Várnegyed déli oldala a háború előtt, milyen grandiózus épületek álltak a vár most üres terein, utcasarkain. Végigkövetjük az utolsó magyar királykoronázás útvonalát a monarchia végnapjaiban, beavatunk a kulisszatitkokba is! Megtekintjük a József nádornak és családtagjainak, leszármazottainak földi maradványait őrző budavári családi kriptát, mely a Vár egyetlen olyan része volt, mely túlélte a II. világháború pusztításait.  A különleges tárlatvezetésen megtudjuk majd, hogy kik vettek részt a kripta művészi kialakításában, és hogy temetkeztek a Habsburgok.

Megismerhetitek majd Sándor Móric, az Ördöglovas nyaktörő mutatványait, megnézzük, hogy hol lakott a Magyar Királyi Testőrség, és hol és mikor nézhették meg a fess katonákat a fiatal hölgyek. Megtudhatjátok, hogy ki volt a magyarországi spanyol lovas iskola megalapítója és milyen szerepet játszott a német megszállás alatt. A Dísz téren több régi nemesi család palotája áll, a falak kalandos történeteket rejtenek, ismerd meg velünk őket!

Időpontok: 2018.05.12., 09:30

Találkozó: Szent György tér 1-2. , a Budavári Sikló felső végállomásánál, a Habsburg-kapu előtt

Részvételi díj: Felnőtt jegy: 3400Ft+500Ft tárlatvezetési díj a kriptában, nyugdíjas jegy: 3000Ft+500Ft tárlatvezetési díj, diák jegy (18 éves korig): 2000Ft+500Ft tárlatvezetési díj, mely a múzeumi belépőt, és a tárlatvezetést is tartalmazza.

A csoport min. 10 fő jelentkezése esetén indul! Ha a létszámunk meghaladja a 10 főt, a tárlatvezetési díj annak arányában csökken, a részvételi díj másik fele változatlan marad, ez már magában foglalja az egységes 600Ft-os múzeumi belépőt.

Időtartam: 2-2,5 óra

Regisztráció: www.greetingsfrombudapest.hu, a Sétáink menüpontban, az eseményre kattintva

Jelentkezem

Ha nem találtál neked megfelelő időpontot, kérünk, iratkozz fel várólistánkra!

Feliratkozom a várólistára
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)