magyar english italiano

Ybl Miklós, egy XIX. századi építőmester nyomában

Épülettörténeti séta, látogatással a Corvinus Egyetemen

 

Ybl Miklós, egy XIX. századi építőmester nyomában

Ybl Miklósról, alaprajzain és Budapest mai képét is meghatározó díszes palotáin kívül kevés dokumentum, még kevesebb fénykép maradt fenn az utókornak. A séta első felében nyomába eredünk a 19. század legjelentősebb magyar építészének, és megpróbáljuk szóra bírni épületeit, hogy megismerjük egy igazi építőmester-vállalkozó portréját, második felében pedig a Corvinus Tours helyi vezetésével megtekintjük egyik legszebb munkája, a Corvinus Egyetem (Fővámpalota) belső tereit. Barangolásunkat az Egyetem C épületében zárjuk.

Pest a 19. század első felében vált Magyarország gazdasági, politikai és kulturális központjává, s egyben az ország legnépesebb városává.  A gyorsan növekvő Pesten Ybl Miklósnak megadatott, hogy a főváros jelentős utcáit, tereit, negyedeit formálhatta a saját képére. Vajon milyen történeteket mesélnek majd a Múzeum körúti griffmadarak, egy lovarda nélkül maradt ló, egy lépcsőházi Flóra szobor és az egyetemtörténeti kiállítás?

Részvételi díj: 3400Ft/fő, nyugdíjas: 3000Ft/fő, diákjegy 1500Ft/fő, 6 éven aluliaknak ingyenes

Időpont: 2019.04.27.; 09:45

A séta időtartama: 2 óra

Találkozó: Unger Henrik egykori bérháza előtt, V. kerület, Múzeum krt. 7.

Regisztráció: www.greetingsfrombudapest.hu, a Sétáink menüpontban az eseményre kattintva

Fotó forrása: Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.027

Jelentkezem

Ha nem találtál neked megfelelő időpontot, kérünk, iratkozz fel várólistánkra!

Feliratkozom a várólistára
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)