magyar english italiano

Irodalmi Margitsziget

A Margitsziget, ahogy Krúdy, Arany, Bródy, Molnár és a többiek látták...

 

Irodalmi Margitsziget

“Amikor az emberek még mertek élni, a középkorban – mily kár, hogy lemaradtam róla – mindig papok, barátok laktak ezen a helyen. És a papok tudták, hol kell és hol lehet jól élni.”- Bródy Sándor

Hol állt József nádor rózsakertje? Melyek voltak Arany János kedvenc fái? Melyik margitszigeti lakban bújt el a város zajától Arany János, Krúdy Gyula, Bródy Sándor, vagy Molnár Ferenc? Milyen trükkökhöz folyamodott a margitszigeti Kisszálló tulajdonosa, hogy a nagyérdemű azt higgye, teltház van? Melyik jeles írónk mecénása volt az öreg József főherceg? Hogy zajlottak a szigeti párbajok ködös hajnali éjszakákon? Ki vívta itt párbaját a cseh Holubárral? A 19. század végén, 20. század elején élénk társasági és fürdőélet zajlott az egykori Nyulak szigetén, az itt keletkezett anekdotákat ti is megismerhetitek, ha csatlakoztok legújabb sétánkhoz!

Mert olvasni jó!;-)

Időpont: 2019.05.25.; 10:00

Találkozóhely: Margitszigeti szökőkút mellett

Részvételi díj: felnőtt 3400Ft, nyugdíjas 3000Ft, diák 1500Ft (18 éves korig), 6 éves korig ingyenes

Fotó forrása: Wikipédia

 

Jelentkezem

Ha nem találtál neked megfelelő időpontot, kérünk, iratkozz fel várólistánkra!

Feliratkozom a várólistára
Megosztás

miért minket válassz?

Olvasd el, mit írtak rólunk mások!

Csak megyünk Budapest utcáin, sokszor csak a lábunk elé nézve, vagy rosszabb esetben a kirakatokat bámulva. Dóri tegnap a vezetése során megmutatta azt a sok-sok kapcsolódást úgy a helyszínekben, mint a történelmi összefüggésekben, amelyek igenis a múltunk és a jelenünk is egyben. E nélkül hogy látnánk meg, milyen gyönyörű helyen élünk?! Felkészültsége és finom humora magával ragadott. Köszönöm: (Gelencsér Ágnes)

Dóra, rendkívül felkészült, nagy tudású, kedves idegenvezető. Élmény vele megismerni a város ismertebb és kevésbé ismertebb részeit. A programok saját kényeztetésnek vagy élményajándéknak is kiválóak. (Gerlachfalvy Réka)

Dóra igen alapos és felkészült sétavezető, rengeteg adatot, évszámot, érdekességet volt képes megjegyezni, és a séta során a résztvevőkkel megismertetni. Sok ismeretet szereztem Tőle...(Pápay Gábor)

Nagyon jól éreztem magam a séta folyamàn. Sok békebeli történettel lettem gazdagabb, élveztem minden percèt. Jövök máskor is Gratulálok Dóra az előadasmódhoz, tovabbi töretlen sikereket kivánok (Kovács Kati)

Organizing of thematic walks in a city so rich in historical, cultural, and also architectural values seems to be a really splendid idea, worth realization...(Erik Dunst)

Nagyon alapos és egyben izgalmas két óra volt! Köszönjük! Megyünk máskor is! (Kovács Edina)

Köszönöm az élményt! Már készültem a Róth Miksa Emlékházba, de Dóra vezetésével sokkal több információhoz jutottam. (Juhász Mária)

Dóra szuper lelkes és alaposan felkészült. Imádom a sétáit. (Nagy Andrea)

Kedves, felkészült, lelkes vezetés! (Nagy Ildikó)

Szuper nap volt, szuper vezetővel!Izgalmas, érdekes, csodás a fővárosunk, biztos megyek még máskor is! (István Gabi)